Mititei rumuńskie bez jajka, miczi na naszym stole :)

Odkąd jestem na diecie bez nabiału uwielbiam mięso. Kiedyś często na naszym stole pojawiały się kotlety mielone, ale już się nam przejadły. Przy dwójce maluchów nie chcę tracić czasu w kuchni gdy nie muszę,stąd pomysł na miczi.

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego z łopatki

Pół łyżeczki soli

Łyżeczka majeranku

Pieprz do smaku

Wszystkie składniki łączymy w misce, czyli mieszamy ręką.

Formujemy małe kiełbaski średnicy 2 cm, długości do 7 cm.

Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza około 20 minut, koniecznie na ruszcie!

Dzięki pieczeniu pozbywamy się tłuszczu z mięsa i oszczędzamy czas (mniej stania przy patelni).

Do tego kasza jaglana oraz sałatka warzywna i obiad gotowy.

Miczi można z powodzeniem piec również na grillu.

Smacznego,

Ania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *