Ciastka owsiane na szybko

Gdy w domu jest zbyt dojrzały banan…

Składniki:

  • 1 duży dojrzały banan
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego
  • mąka owsiana
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Banana rozgniatamy w misce widelcem łączymy z olejem kokosowym cukrem i mąka owsianą. Mąki było zapewne około szklanka lub więcej ( dodawałam prosto z torebki i nie wiem), ciasto ma być sztywne ale nadal lepkie. Za twarde ciasto to twarde ciasteczka.

Gdy wszystkie składniki się połączą lepimy rękami kulki i w rękach formujemy z nich ciasteczka, grubości do cemttmetra. Ciasto klei się do rąk, ale ważne że po upieczeniu ciastka są miękkie :).

Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Czas przygotowania do 30 minut.

Porcja na raz dla 3 osób.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *