Bananowo i czekoladowo

Bananowo i czekoladowo!

Proszty sposób na urozmaicenie owocewej przekąski, to zanużenie jej w wegańskiej czekoladzie.

 

Małe porcje dla 4 osób:

4 banany

1 porcja polewy czekoladowej – przepis tutaj http://www.mamazrobitosama.pl/polewa-czekoladowa/

Banany kroiny w talarki i wrzucamy do miseczek.


Polawamy je dwiema łyżkami polewy czekoladowej.

Wstawiamy wszystko do lodówki na 15 minut w celu schłodzenia.

W porcji dla dorosłych lub mniej wymagających owocożerców można użyć również:
mandarynek, gruszek pokrojonych w grubą kostkę, jabłek pokrojonych w cienkie plasterki, winogron.

Uwielbiam czekoladę, mniam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *