Tralalala swietna przekaska najlepsza na swiecie.
Bakaliowa przekąska bez pieczenia.
Przygotowanie 30-45 minut+1 h chłodzenia.
Składniki podstawowe.
Szklanka suszonych daktyli
Pół szklanki suszonych moreli
Pół szklanki żurawiny suszonej
Pół szklanki rodzynek
Zalać wrzątkiem w wysokim naczyniu trochę ponad powierzchnią bakalii.
Dodać:
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki melasy trzcinowej
3 płaskie łyżki kakao

Wymieszać i odstawić na 15 minut i zblendować.
Wymieszać z:
3 szklankami rozdrobnionych płatków owsianych górskich.
Odstawić na 10 minut.

Blachę o wymiarach 20×30 lub formę do tarty o średnicy 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, równomiernie nałożyć masę bakaliowo-owsianą.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Można polać polewą czekoladową.
Może to te być baza-spód pod sernik wegański.

